Ne kemi hyrë në një epokë të re në historinë e njerëzimit. Pandemia e koronavirusit (COVID-19) është përhapur në të gjithë botën.

Të gjitha vendet janë prekur nga virusi. Për momentin, ka miliona raste të konfirmuara. Kjo situatë e jashtëzakonshme çon në pasoja të ndryshme për jetën e përditshme të njerëzve. Të gjithë kemi shumë për të mësuar nga shkëmbimi i përvojave tona: ndikimi i pandemisë duhet të dokumentohet dhe studiohet. Kontribimet tuaja mund të ndihmojnë vendimmarrësit të mësojnë. Prandaj ju ftojmë, të dashur bashkëqytetarë të Tokës, të shkruajnë për mendimet dhe përvojat tuaja.

Ju mund të shkruani lirshëm për atë që është e rëndësishme për ju, por këtu është një listë e udhëzimeve që mund t'ju ndihmojnë të mendoni për histori.

  • sesi ka ndikuar pandemia në jetën tuaj të përditshme
  • përvojat jashtë zakonshme (të këndshme apo jo)
  • ndjenjat tuaja në lidhje me jetën tuaj të përditshme në një pandemi të tillë
  • propozimet tuaja për të ardhmen, si duhet të organizojë dhe jetojë njerëzimi
  • shqetësimet tuaja të tanishme dhe të ardhshme (personale dhe profesionale)

Përveç tregimit tuaj, ne do të donim të mësonim më shumë për ju. Informacioni që vijon nga tregimi më poshtë është opsionale, por do të na ndihmonte të hetojmë pandeminë edhe më tej.

Duke paraqitur tregimin tuaj, ju jeni duke marrë pjesë në një studim akademik.

Mbledhja e të dhënave dhe studimi organizohet nga:

  • Universiteti i Oulu, Finlandë (vesa.puuronen@oulu.fi, iida.kauhanen@oulu.fi, boby.mafi@oulu.fi, audrey.paradis@oulu.fi, maria.petajaniemi@oulu.fi, gordon.roberts @ oulu.fi, lijuan.wang@oulu.fi, simo.hosio@oulu.fi)
  • Universiteti i Maribor, Slloveni (marta.licardo@um.si, bojan.musil@um.si, tina.vrsnik@um.si, katja.kosir@um.si)